Hlávkové bíle zelí nakrájíme na tenké kratší nudličky a dvakrát ho spaříme vřelou vodou - spaříme, zchladíme studenou vodou a znovu spaříme. Uzeninu nakrájíme - párky na kolečka, tlustší uzeninu na dílky.
Na sádle s troškou oleje osmažíme hladkou mouku do tmavší zlaté barvy. Přidáme sladkou papriku a špetku chilli koření, velmi krátce zásmažku osmahneme a zalijeme studenou vodou. Pečlivě rozmícháme. Do základu přidáme kostku masoxu, pokrájené zelí a vaříme, až je zelí skoro měkké. Přidáme pokrájenou uzeninu a ještě povaříme. Na závěr dáme do nevařící polévky pokrájenou zelenou nať cibulky, případně celé stonky cibulky nebo pažitku. Frankfurtskou polévku ochutíme čerstvě mletým pepřem a dosolíme.
Frankfurtskou polévku podle babičky podáváme s čerstvým pečivem. Kdo má rád husté polévky, přidá do základu 1 lžíci mouky, trochu víc nakrájeného zelí a uzeniny podle chuti.