Francouzský toast s javorovým sirupem

Tato verze oblíbené pochoutky je mnohem stravitelnější a lehčí než běžný typ. Můžete použít ke zvlhčení smetanu nebo mandlové mléko. Výborná svačina pro děti.


4.756x
0

Postup přípravy

Mandlové mléko nebo zředěnou smetanu (2/3 šálku doplněný do celého šálku vodou) smícháme se skořicí a muškátem.

Chléb nakrájíme diagonálně. Ponoříme jej do směsi. Na velké pánvi rozpustíme na mírném ohni máslo. Potom dáme na pánev namočený chléb a opatrně opékáme, aby máslo nezhnědlo. Chléb by měl být zlatavý a křupavý.

Francouzský toast položíme na vyhřátý tác, polijeme teplým sirupem a ozdobíme máslem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzský toast s javorovým sirupem

Zpět na recept