1 lžička | cukr | |
1 lžička | solamyl | |
2 | žloutek | |
100 ml | koňak | |
200 g | žampiony | |
600 g | vepřová kýta | |
100 ml | slunečnicový olej Vegetol gold |
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na polovině rozehřátého slunečnicového oleje Vegetol gold z obou stran opečeme doměkka. Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme zbylý olej, nakrájené houby, koňak, cukr a sůl podle chuti. Promícháme a přivedeme k varu. Do horké směsi vložíme opečené plátky masa a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo s hranolkami. Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvou zeleninou a snítkou petrželky.
Autor:admin_iva
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena