Vaření.czReceptyFrancouzský ovocný koláč

Francouzský ovocný koláč

Jednoduchý a velmi rychlý koláč, vhodný ke kombinaci s jakýmkoliv ovocem.


3.655x
60 min
4×

Ingredience

těsto

2 ksvejce
150 gmáslo
150 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
250 ghladká mouka
0.8 balíčkukypřící prášek

podle chuti

ovoce

podle potřeby

1 lžícemáslo na vymazání
1 hrstpolohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Rozpuštěné máslo smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Nejlépe ve vyšší míse a pomocí ručního šlehače při vyšších otáčkách. Poté postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a zašleháme při nejnižší rychlosti. Vymažeme a vysypeme (polohrubou moukou) koláčovou formu a rozprostřeme do ní těsto. Pokud použijeme ovoce jako jablka či broskve, nakrájíme je na kousky a vtlačíme do těsta. Pokud použijeme třeba borůvky, můžeme je zamíchat do těsta ještě před jeho přesunem do formy. Francouzský ovocný koláč pečeme asi 45 minut při 185 °C. Jestliže začne ke konci koláč navrchu hodně tmavnout, přikryjeme jej alobalem. Koláč je sám o sobě výborný, ale pokud si chceme dopřát většího potěšení, můžeme ho lehce ohřát (v mikrovlnné troubě) a podávat s vanilkovou zmrzlinou.

Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi

Recept na křehký koláč se sezónním ovocem, který vás naučíme opět krok za krokem.

Spojení

Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení

Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.

Koláče

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Francouzský ovocný koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena