Francouzský ovocný koláč

Jednoduchý a velmi rychlý koláč, vhodný ke kombinaci s jakýmkoliv ovocem.


3.655x
60 min
4×

Ingredience

těsto

2 ksvejce
150 gmáslo
150 gmoučkový cukr
1 balíčekvanilkový cukr
250 ghladká mouka
0.8 balíčkukypřící prášek

podle chuti

ovoce

podle potřeby

1 lžícemáslo na vymazání
1 hrstpolohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Rozpuštěné máslo smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Nejlépe ve vyšší míse a pomocí ručního šlehače při vyšších otáčkách. Poté postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a zašleháme při nejnižší rychlosti. Vymažeme a vysypeme (polohrubou moukou) koláčovou formu a rozprostřeme do ní těsto. Pokud použijeme ovoce jako jablka či broskve, nakrájíme je na kousky a vtlačíme do těsta. Pokud použijeme třeba borůvky, můžeme je zamíchat do těsta ještě před jeho přesunem do formy. Francouzský ovocný koláč pečeme asi 45 minut při 185 °C. Jestliže začne ke konci koláč navrchu hodně tmavnout, přikryjeme jej alobalem. Koláč je sám o sobě výborný, ale pokud si chceme dopřát většího potěšení, můžeme ho lehce ohřát (v mikrovlnné troubě) a podávat s vanilkovou zmrzlinou.


Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi


Recept na křehký koláč se sezónním ovocem, který vás naučíme opět krok za krokem.


Spojení


Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení


Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.


Koláče


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzský ovocný koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.