Francouzský koláč s jablky

Lehký a chutný moučník ke kávě nebo čaji. Místo jablek můžeme použít i hrušky.


3.1186x
60 min

Postup přípravy

Mouku a prášek do pečiva prosejeme do mísy a smícháme. Uprostřed vyhloubíme důlek. Do něj přidáme cukr, tvaroh, olej a rozšlehaná vejce. Vše smícháme dohromady a těsto důkladně prohněteme. Má být pevné a hladké.



Kulatou pečící formu o průměru 24 - 26cm tence vymažeme tukem a těsto do ní vložíme.


Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřince. Připravená jablka vtlačíme do těsta, oloupanou částí nahoru. Koláč vložíme do středně horké trouby a pečeme dozlatova.



Podáváme ještě horký, ale chutná i studený.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzský koláč s jablky

Zpět na recept