Lehký a chutný moučník ke kávě nebo čaji. Místo jablek můžeme použít i hrušky.
2 hrnečky | olej |
4 ks | vejce |
1 balíček | prášek do pečiva |
3 hrnečky | cukr krupice |
4 hrnečky | hladká mouka |
tuk na vymazání formy | |
250 g | měkký tvaroh (rozšlehaný) |
3 ks | jablka (velké) |
Mouku a prášek do pečiva prosejeme do mísy a smícháme. Uprostřed vyhloubíme důlek. Do něj přidáme cukr, tvaroh, olej a rozšlehaná vejce. Vše smícháme dohromady a těsto důkladně prohněteme. Má být pevné a hladké.
Kulatou pečící formu o průměru 24 - 26cm tence vymažeme tukem a těsto do ní vložíme.
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřince. Připravená jablka vtlačíme do těsta, oloupanou částí nahoru. Koláč vložíme do středně horké trouby a pečeme dozlatova.
Podáváme ještě horký, ale chutná i studený.
autor janakrejsova
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.