2 hrnečky | olej | |
4 ks | vejce | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
3 hrnečky | cukr krupice | |
4 hrnečky | hladká mouka | |
tuk na vymazání | ||
250 g | měkký tvaroh (rozšlehaný) | |
3 ks | jablko |
Mouku a prášek do pečiva prosejeme do mísy a smícháme. Uprostřed vyhloubíme důlek. Do něj přidáme cukr, tvaroh, olej a rozšlehaná vejce. Vše smícháme dohromady a těsto důkladně prohněteme. Má být pevné a hladké.
Kulatou pečící formu o průměru 24 - 26cm tence vymažeme tukem a těsto do ní vložíme.
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřince. Připravená jablka vtlačíme do těsta, oloupanou částí nahoru. Koláč vložíme do středně horké trouby a pečeme dozlatova.
Podáváme ještě horký, ale chutná i studený.
Autor:janakrejsova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena