Francouzský chléb

Výborný recept a zajímavá varianta na domácí chléb.


4.517x
75 min
1×

Ingredience

podle chuti

sůl
ocet
mletý černý pepř

těsto

4 ksvejce
150 mlmléko
1 ksprášek do pečiva
15 dkgeidam
20 dkghladká mouka
1 balíčekzelené olivy
15 dkguzené maso

Postup přípravy

Z hladké mouky, prášku do pečiva, vajec, mléka a láku z oliv vytvoříme těsto. Sýr eidam a uzené maso nakrájíme na drobné kostičky a spolu s olivami vmícháme do těsta. Dosolíme, případně dopepříme a vytvarujeme bochník chleba. Francouzský chléb pečeme v předem vyhřáté troubě asi hodinu. Občas potřeme octovou vodou kvůli lesku. Francouzský chléb podáváme ještě teplý.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Francouzský chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena