Vaření.czReceptyFrancouzské vrstvené brambory

Francouzské vrstvené brambory

Recept na jednoduché brambory a bez hrášku.


3.918x
60 min
2×

Ingredience

1 dlolej
sůl
5 ksvejce
1 kgbrambory
1 kgcibule
0.5 kgtočený salám

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Syrové brambory a salám nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na tenké půl plátky. Vymažeme si plech trochou oleje. Na plech vkládáme po vrstvách brambory, salám, cibuli a každou vrstvu osolíme. Když je plech plný, nalijeme zbytek oleje a francouzské brambory dáme do předehřáté trouby. Francouzské vrstvené brambory pečeme při 150 - 180 °C dozlatova. Na konec po upečení zalijeme vejci a jen krátce dopečeme. Francouzské vrstvené brambory podáváme s okurkou a rajčetem.
user-icon

autor StistkoW

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Francouzské vrstvené brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena