Francouzské hovězí na houbách

Pořádný francouzský hovězí flák se žampiony a zeleninou.


5.04x
150 min

Ingredience

100 gslanina
2 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
1 ksceler
1 ksmrkev
16 ksšalotka
250 gžampiony
1 ksbobkový list
750 mlčervené víno
6 lžichladká mouka
1.5 kghovězí zadní

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nasekáme. Osmažíme slaninu s mrkví, celerem a cibulí, přisypeme česnek.

Mezitím mouku promícháme s pepřem, obalíme v ní kousky masa. Maso opečeme na oleji, zalijeme vínem a přidáme osmaženou zeleninu, bylinky a sůl. Francouzské hovězí na houbách vaříme na mírném ohni napůl odkryté asi 2 hodiny.

Pak postříkáme olejem celé malé žampiony na plechu, osolíme a pečeme asi 30 minut na 180 °C. Upečené žampiony přidáme k masu.

Francouzské hovězí na houbách ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti.
user-icon

autor Elík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské hovězí na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská