Brambory můžete použít i syrové, ale příprava bude trvat mnohem déle. Zkuste také majoránku!
Hodnocení
3.0
/ 5 (639x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
SůlNaN -
Vejce2 ks
Máslo1/3 kostky
MlékoNaN -
TukNaN -
Cibule1 ks
Mletý pepřNaN -
Kapie1 ks
Brambory vařené10 ks
Sýr tvrdý100 g
Uzené maso250 g
Vařená vejce4 ks
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme je na slabé plátky.
Část brambor vyložíme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, opepříme a střídavě na ně vrstvíme nakrájenou cibuli, pokrájená vejce na kolečka a uzené nakrájené na kostičky. Přidáme kapii a sýr nakrájený na kousíčky. Překryjeme vrstvou brambor, osolíme, opepříme, poklademe kousky másla a pečeme asi 15 minut.
Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopékáme, dokud vejce neztuhnout. Ihned podáváme.
Děkuji za vynikající recept, i pro mě jako pro začínající kuchařku je pospup popsán super a výsledek ještě lepší!
Michal
většinou se všecko dělá v předehřátý troubě na 200-220°C
Raduza
Re: ____
Ale pane, Pája bude asi Pavel, prostě kluk, který si vaří sám, Když by .... OCHUTNAT NECHTĚL. Jedině, že by tam byla na konci příspěvku chyba :-). Jinak k té teplotě
- tak, jak píšete. U zapékaného pokrmu na teplotě tolik nesejde, přidám - uberu. Problémem, alespoň pro mne, jsou moučníky.