Omyté brambory uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev s hráškem zalijeme trochou vody, osolíme, 5 minut povaříme a pak slijeme.
Vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka, salám pokrájíme na proužky.
Zapékací misku nebo remosku vymastíme, vyložíme ji vrstvou brambor, přidáme kolečka vajec, nudličky salámu a 2 lžíce hrášku s mrkví, posypeme trochou sýra, osolíme a opepříme a přikryjeme plátky brambor. Znovu opakujeme vejce, salám, hrášek s mrkví, trochu sýra, sůl, pepř a končíme plátky brambor.
Vložíme do rozehřáté trouby a zapékáme. Asi po 20 minutách zalijeme osoleným mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a zbytek sýra a ještě asi hodinku zapékáme dozlatova.
Vaše francouzské brambory jsem zkusil udělat přesně dle Vašeho receptu.Musím uznat,že byly skutečně grandiozní-vynikajícíJen jsem přidal trochu více zeleninky a protože máme rádi silněji pikantní jídla i chilli.Všem strávníkům neuvěřitelně chutnalo.Zkusím poslat pár fotografií tohoto pošušňáníčka a současně přeji všem dobré chuti....///