Rychlé zapečené brambory podle jednoduchého receptu.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Ostatní
Vejce6 ks
Brambory1 a 1/2 kg
Směs
Zelené olivy1 balíček
Tvrdý sýr30 dkg
Sterilované žampióny1 konzerva
Kukuřice sterilovaná1 konzerva
Hrášek sterilovaný1 konzerva
Měkký salám75 dkg
Sterilovaná červená paprika1/2 konzervy
Podle potřeby
Olej na vymazaní
Postup přípravy
Pekáč vymažeme olejem a uděláme vrstvu syrových brambor tak, aby bylo pokryté dno a obložené okraje. Vrstvu brambor osolíme a opepříme podle chuti.
Zeleninu a houby slijeme a necháme okapat. Salám a sýr nastrouháme. Všechny ingredience smícháme v misce (kromě vajec) a poté vsypeme do pekáče. Nahoru opět položíme vrstvu syrových bramborových plátků. Spodní a horní vrstva brambor by měla mít stejnou tloušťku.
Francouzské brambory jinak pečeme v troubě do změknutí brambor (jdou propíchnout špejlí). Poté přelijeme osolenými a opepřenými rozšlehanými vajíčky. Dopečeme a francouzské brambory jinak jsou hotové.
Francouzské brambory jinak podáváme jako hlavní chod. Nejlepší jsou až druhý den, protože se vše navzájem nasákne a porce se nesype.