Francouzská pochoutka z Normandie

Pro mě ta nejlepší kombinace - studené s teplým a sladké se slaným.


2.880x
15 min

Postup přípravy

Paštika z krve se dá také koupit v obchodě. Můžeme ji nahradit jelitem bez krup, sekanou nebo čistou prasečí krví.

Prasečí krev okořeníme česnekem, solí a pepřem. Můžete přidat i majoránku nebo oregano, záleží na chuti. Takto ochucenou krev nalijeme do vaničky. Existuje několik možností, jak dál upravit krev. Můžeme ji udit, uvařit ve vodní lázni a nebo pomalu péct v troubě. Délka úpravy je podobná jako bychom pekli paštiku.

Paštiku opečeme na troše olivového oleje. Jako přílohu přidáme trochu salátu, bramborovou kaši nebo pár brambor vařených ve smetaně a na vrh naložíme citronovou zmrzlinu.
user-icon

autor mikecorp


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzská pochoutka z Normandie

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.