Francouzská kachna na víně

Gurmáni si opravdu pochutnají! Kachna je vařená v okořeněném červeném víně a v omáčce nakonec najdeme i osmahnuté malé cibulky a žampióny.


3.1720x
120 min

Postup přípravy

Kachnu naporcujeme, bůček pokrájíme na kostky, které necháme přejít varem v osolené vodě a pak z nich v kastrolu vyškvaříme tuk, vyjmeme je a na tuku osmažíme kousky kachny. Ty potom zalijeme vínem tak, aby byly potopeny. Osolíme, opepříme, přidáme muškát, posekanou cibulku, česnek, tymián a bobkový list. Pod pokličkou vaříme asi hodinu a půl na mírném ohni. Potom přidáme vyškvařený bůček a dusíme asi 30 minut. Spařené malé cibulky osmahneme na másle, do kterého přidáme kapku octa a lžičku cukru. Žampióny namočíme na chvíli do vody s citrónovou šťávou, když je kachna hotová, zahustíme šťávu jíškou, povaříme a pak přidáme žampióny a cibulky. Nakonec do omáčky vmícháme kachní játra rozmělněná s vodkou a už nevaříme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzská kachna na víně

Zpět na recept