Vaření.czReceptyFrancouzská cibulačka s rokfórem

Francouzská cibulačka s rokfórem

Recept na cibulovou polévku se sýrem s modrou plísní.


2.33x
45 min

Ingredience

4 kscibule
100 grokfór
400 mlbílé víno
60 mlolivový olej
400 mlmasový vývar
4 kscibule šalotka
4 plátkybílý toastový chléb

podle chuti

sůl
čerstvá petrželka
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, orestujeme ji na rozpáleném oleji do zezlátnutí a přidáme čerstvě mletý pepř. Cibuli zalijeme bilým vínem a necháme chvíli odvařit alkohol. Přilijeme vývar a necháme chvíli provařit tak, aby cibule zůstala na skus. Hrnec se základem na cibulačku stáhneme z plotny, dochutíme solí a nasekanou petrželkou. Toasty nasucho opečeme a v troubě je necháme zapéct s kvalitním sýrem - rokfórem. Francouzskou cibulačku podáváme přímo s rozpečenými toasty v polévce, ale můžeme je i servírovat zvlášť. Cibulačku podáváme opravdu horkou, aby se v ní sýr roztékal.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Francouzská cibulačka s rokfórem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena