Super poleva, jen rychle tuhne a clovek se musi otacet, aby to stihnul.
Postupovala jsem podle navodu, octu jsem dala 3 kavove lzicky, aby byla trochu kyselehsi a super. Presne podle doporuceneho casu zbelala.
Pouzila jsem na makovnik.
Ludmila Jahnová
Fondánová poleva
Nezbělalo mi ani moc netuhlo, tak jsem přidala cukr i ocet
a opakovala jsem celý proces. Výsledek byl, že hmota
tuhla extrémně, přitom nezbělalo a byl by z toho obrovský
bombón. Už s tím nebyla možná žádná manipulace, tak jsem
trochu zahřála a přidala jsem citrónovou šťávu. Stále bylo průhledné ale věnečky jsem pracně polila - špatně
se s tím pracovalo, protože to hodně lepilo.
Problém jsem viděla v termínu " lžičky " . Normálně bych
chápala, že je myšlena kávová lžička, ale nevím, zda to
tak myslela autorka, zda nemyslela velkou (polévkovou
lžíci).