Fofr povidlová buchta

Rychlý recept na výbornou buchtu s příchutí povidel na plech.


3.97x
10 min

Ingredience

těsto

2 ksvejce
120 gmáslo
2 lžícekakao
500 mlmléko
2 lžícepovidla
220 gcukr moučka
350 gpolohrubá mouka
0.5 balíčkukypřící prášek do pečiva
1 hrstsměs ořechů

na ozdobu

strouhaný kokos

Postup přípravy

Společně pořádně promícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr moučka, rozpuštěné máslo, vejce, mléko, kakao, povidla a směs drcených ořechů.

Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme strouhaným kokosem a pečeme zhruba 40 minut při 190 °C. Ke konci pečení zkoušíme špejlí, jestli je buchta upečená.

Fofr povidlovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke svačině nebo snídani.
user-icon

autor konrade


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fofr povidlová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.