Focaccia z concordských hroznů

Recept na měkkoučkou, vláčnou a ovocnou focacciu.


4.611x
45 min

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, instantní kvasnice, med, sůl a tekutý kvásek. Těsto vypracujeme, přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout.

Vezmeme si formu, ve které focacciu upečeme. Nejlepší je forma dortová (průměr 22 cm, výška 7 cm). Formu vymažeme olivovým olejem. Těsto vyndáme na pomoučněný vál a uděláme z něj placku větší než je průměr formy. Placku vezmeme a umístíme do formy. Okraje těsta přesahují okraj formy.

Vezmeme 2/3 stanovené dávky vyzrálých červených hroznů a jemně je zatlačíme do placky. Vezmeme okraje, které přesahují okraj formy a spojíme je k sobě. Spojené okraje teď tvoří jeden vrchol a ten zatlačíme do těsta. Pěkně povrch placky znovu umačkáme do roviny. Vezmeme zbytek hroznů a lehce je zatlačíme do placky. Povrch placky polijeme asi 2 lžícemi olivového oleje a posypeme hnědým a bílým cukrem.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Focacciu necháme ještě 30 minut nakynout, dokud nedosáhne vrcholu formy.

Focacciu z concordských hroznů pečeme 20 - 25 minut dozlatova.
user-icon

autor Anna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Focaccia z concordských hroznů

Zpět na recept