Flíčky zapečené s masem

Toto je velice dobré a levné jídlo, pokud nemáte rádi jazyk, nahraďte ho jiným masem. Nejlépe se k nim hodí zeleninový salát.


3.0634x
75 min

Postup přípravy

Jazyk nadrobno nasekáme, játra odblaníme a nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme, okmínujeme. Cibuli zesklovatíme na másle, přidáme játra a opečeme ze všech stran. Vyjmeme na prkénko a najemno nasekáme. Na další pánvi osmažíme druhou cibuli, přidáme mleté maso, ochutíme, propečeme. Vmícháme játra a jazyk, zalijeme 100 ml vývaru a dusíme asi 15 minut. Vařené fleky smícháme s málem, 2/3 smetany s vejci, ochutíme. Do vymaštěné a strouhankou vysypané formy střídavě klademe vrstvu fleků a masové směsi, zakončíme fleky. V troubě pečeme asi 30 minut a zalijeme zbylou smetanou s vejci a dopečeme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Flíčky zapečené s masem

Zpět na recept