Nenáročný recept na rychlý sytý oběd z flíčků, zelí a uzeného masa.
Hodnocení
5.0
/ 5 (3x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Cukr
Sůl
Drcený kmín
Mletý černý pepř
Ostatní
Olej1 dl
Cibule2 ks
Uzené maso300 g
Kysané zelí1 balíček
Flíčky1 balíček
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzené maso pokrájíme na kousky. Kysané zelí překrájíme nadrobno.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, překrájené zelí, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a podusíme.
Mezitím zvlášť v hrnci uvaříme flíčky. Podušenou směs smícháme s uvařenými flíčky, dáme do vymazaného pekáčku a pečeme asi 20 - 30 minut ve vyhřáté troubě.
Kdo má rád zelí sladkokyselé, přidá podle chuti cukr. Flíčky se zelím a uzeným po dopečení podáváme jako dobrý hlavní chod.