Flíčky s bílým zelím

Recept na těstoviny se zelím, cibulkou a česnekem. Jednoduchý hlavní chod, který dobře chutná.


3.45x
35 min

Postup přípravy

Menší hlávku bílého zelí očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Na dvou lžících olivového oleje necháme změknout a zesklovatět cibuli, přidáme zelí a rajčatové pyré. Ochutíme solí, přidáme tři lžíce vinného octa, tři lžíce bílého vína a dusíme cca 20 minut pod pokličkou. Nakonec zelnou směs dosladíme asi lžící cukru, opepříme a podle potřeby ještě dosolíme.

Flíčky nebo jiné drobné těstoviny uvaříme podle návodu - vaříme v osolené vodě, až budou al dente. K zelné směsi vmícháme scezené flíčky a promícháme.

Flíčky s bílým zelím ihned rozdělíme na talíře a poklademe česnekovými plátky, které jsme dozlatova osmahli na zbylém olivovém oleji. Ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Flíčky s bílým zelím

Zpět na recept