Flambované krevety

Horké krevety podáváme s malou porcí salátových listů, například s dubáčkem nebo salátem lollo rosso.


3.1167x
35 min

Ingredience

sůl
40 gmáslo
230 gkrevety
2 ksšalotka
3 lžícepálenka
1 lžícecitronová šťáva
150 mlsmetana ke šlehání
mletý pepř černý
1 špetkamuškátový oříšek - strouhaný
120 gmenší žampiony

na ozdobu

petrželka
salátové listy

Postup přípravy

Šalotky nakrájíme, krevety uvaříme a vyloupeme, žampiony oloupeme a rozpůlíme. Na velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme Šalotky a opékáme je za občasného zamíchání na mírném ohni 5 minut. Potom přidáme krevety a žampiony a opékáme je za občasného zamíchání 3-4 minuty. Ochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Odměřené množství pálenky nahřejeme v kovové naběračce, zapálíme a nalijeme na směs na pánvi. Pánví jemně potřeseme, počkáme, až plameny uhasnou, a směs s krevetami opékáme ještě 2-3 minuty. Do směsi na pánvi vmícháme smetanu ke šlehání, zesílíme oheň a směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Rozdělíme ji na nahřáté talíře, ozdobíme. Recept na flambované krevety vystačí na 4 porce. Zdroj: Rychle a snadno , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Flambované krevety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena