Flambované krevety

Horké krevety podáváme s malou porcí salátových listů, například s dubáčkem nebo salátem lollo rosso.


3.1167x
35 min

Postup přípravy

Šalotky nakrájíme, krevety uvaříme a vyloupeme, žampiony oloupeme a rozpůlíme.

Na velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme Šalotky a opékáme je za občasného zamíchání na mírném ohni 5 minut. Potom přidáme krevety a žampiony a opékáme je za občasného zamíchání 3-4 minuty. Ochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Odměřené množství pálenky nahřejeme v kovové naběračce, zapálíme a nalijeme na směs na pánvi. Pánví jemně potřeseme, počkáme, až plameny uhasnou, a směs s krevetami opékáme ještě 2-3 minuty.

Do směsi na pánvi vmícháme smetanu ke šlehání, zesílíme oheň a směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Rozdělíme ji na nahřáté talíře, ozdobíme.

Recept na flambované krevety vystačí na 4 porce.

Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Flambované krevety

Zpět na recept