Dezert připravovaný z banánů a zalévaný hořícím likérem.
4 lžičky | cukr |
60 g | máslo |
1 ks | pomeranč |
0.5 ks | citron |
4 ks | banán |
3 kostky | cukr |
4 porce | vanilková zmrzlina |
2 lžíce | pomerančový likér |
2 lžíce | lupínky mandlí |
Z pomeranče a citrónu nastrouháme kůru. Můžeme k tomu použít struhadlo, ale například i kostku cukru. Potom z pomeranče a z 1/2 citronu vymačkáme šťávu a kostky cukru do ní namočíme, aby se rozpustily.
Mandlové lupínky opražíme nasucho dozlatova a dáme stranou. Banány oloupeme a podélně rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo a banány po obou strannách opečeme. Proto je lepší, když budou banány čerstvé, ale nepřezrálé - ty by se mohli rozpadat. Odstavíme z plotny, přelijeme šťávou a necháme několik minut stát.
Před podáváním banány posypeme mandlovými lupínky a cukrem. Likér zahřejeme ve sběračce, zapálíme a hořící nalijeme na banány. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.
Foto: www.profimedia.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena