Flambované banány

Dezert připravovaný z banánů a zalévaný hořícím likérem.


3.01000x
30 min

Postup přípravy

Z pomeranče a citrónu nastrouháme kůru. Můžeme k tomu použít struhadlo, ale například i kostku cukru. Potom z pomeranče a z 1/2 citronu vymačkáme šťávu a kostky cukru do ní namočíme, aby se rozpustily.

Mandlové lupínky opražíme nasucho dozlatova a dáme stranou. Banány oloupeme a podélně rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo a banány po obou strannách opečeme. Proto je lepší, když budou banány čerstvé, ale nepřezrálé - ty by se mohli rozpadat. Odstavíme z plotny, přelijeme šťávou a necháme několik minut stát.

Před podáváním banány posypeme mandlovými lupínky a cukrem. Likér zahřejeme ve sběračce, zapálíme a hořící nalijeme na banány. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Foto: www.profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Flambované banány

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena