Flambovaná zmrzlina

Báječný dezert, který je potřeba opravdu dobře připravit, aby splnil nejen chuťovou, ale i vizuální představu.


3.1113x
20 min

Postup přípravy

Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a pokrájíme na měsíčky. Hrozny rozpůlíme a zbavíme peciček. Ovoce v misce promícháme s medem a zalijeme vínem.

Zmrzlinu dáme asi hodinu před flambováním z mrazáku do lednice, naopak do mrazáku dáme namrazit poháry, ve kterých budeme dobrotu servírovat.

Zmrzlinu vyndáme, nakrájíme na plátky, rozdělíme do pohárů a ještě na 20 minut vložíme do mrazáku.

Na stole přendáme ovoce do flambovací nádoby a prohřejeme nad plamenem.

Homoli cukru postavíme na flambovací pánev. Flambujeme rumem a zmrzlinu servírujeme s horkým ovocem, popřípadě ozdobenou oplatkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Flambovaná zmrzlina

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena