Flambovaná chobotnice

Skvělou chuť chobotnice flambováním ještě vylepšíme.


3.191x
45 min

Postup přípravy

Chobotnici omyjeme a v osolené vodě ji povaříme vcelku. Vaříme ji podle velikosti. Obvykle asi hodinu. Uvařenou chobotnici vyjmeme z vody a nakrájíme na stejné přiměřené kousky.

Během vaření si oloupeme cibuli a česnek. Oboje nasekáme najemno.

V kastrolu rozehřejeme oleji zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek a smažíme dozlatova. Pak přidáme chobotnici, koření a restujeme, aby maso trochu zhnědlo. Pak vše přelijeme koňakem, zapálíme a flambujeme.

Po zhasnutí ohně pokrm zaprášíme moukou, zalijeme vínem, osolíme a opepříme a podusíme. Maso by mělo být ponořené, podle potřeby je tedy podlijeme vodou. Flambovanou chobotnici dusíme na mírném ohni, než je šťáva hladká a jemná. Podle chuti ji můžeme zjemnit trochou smetany.

Měkkou flambovanou chobotnici podáváme horkou. Vhodnou přílohou je hlavně pečivo, ale můžeme ji podávat s brambory, rýží nebo kuskusem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Flambovaná chobotnice

Zpět na recept