Filé v zelenině

Opečené kousky filé zalité omáčkou z rajčatového pyré a mrkve, to vše se podává vychlazené jako předkrm.


3.0995x
45 min

Postup přípravy

Filé nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji filé osmahneme z obou stran doměkka. Vyjmeme a narovnáme na mísu. Připravíme si zeleninovou omáčku: Mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno. Cibuli zesklovatíme na tuku, přidáme mrkev a opékáme asi 10 minut. Vmícháme rajčatové pyré, bobkový list, pepř, hřebíček, skořici. Nádobu přikryjeme a dusíme asi 20 minut. Omáčku trochu okyselíme, přilijeme rybí vývar a povaříme. Vmícháme petrželku, osolíme, osladíme a nalijeme na opečené kousky filé, ozdobíme cibulkou. Po vychladnutí dáme do ledničky a necháme rozležet.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé v zelenině

Zpět na recept