Fílé s koriandrem

Jemně kořeněná ryba se smetanovou omáčkou. Další z mých receptů.


4.84x
45 min

Postup přípravy

Použijeme naporcované filé z tresky, čerstvé nebo mražené. Připravíme si marinádu. 2 lžíce oleje smícháme s drceným kmínem a půl lžičkou soli. Zvlášť promícháme 2 lžíce oleje s koriandrem a zbylou půlkou soli. Filé rozložíme na alobal. Z jedné strany potřeme kmínovou marinádou, otočíme a potřeme koriandrem. Zabalíme a necháme marinovat aspoň 3 hodiny. Ryba by měla být viditelně okořeněná. Rozpálíme si velkou teflonovou pánev a filé po obou stranách necháme zbělat, až začne pouštět šťávu. Pak na každý plát ryby dáme kousek másla a zalijeme smetanou na vaření. Bez pokličky necháme vydusit na omáčku. Filé s koriandrem rozdělíme na talíře, polijeme šťávou a ozdobíme měsíčkem citronu a čerstvě nasekanou petrželkou. Podáváme třeba s bramborovou kaší. Recept je na 2 porce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fílé s koriandrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena