Filé rozmrazíme, pokapeme šťávou vymačkanou z citronu (jen lehce) a nakrájíme na kousky. Zároveň si připravíme cibulku, kterou na koncích ořežeme, sloupneme vrchní slupku a nakrájíme na kolečka.
Na pánvi si rozehřejeme lžičku olivového oleje, vhodíme cibulku a osmahneme. Posypeme drceným kmínem. Přidáme nakrájené rybí filé a zprudka orestujeme. Za občasného promíchání posypeme kořením na ryby a osolíme. Těsně před odstavením posypeme mletou paprikou a přidáme i hrst klíčků mungo. Tu pravou chvíli poznáme tak, že je šťáva z filé téměř vypečená.
Filé s klíčky rozdělíme na talířky a na ozdobu můžeme použít rajče. To rozpůlíme, vydlabeme a naplníme klíčky. Podáváme s pečivem, ale hodí se i rýže.