Filé s klíčky

Jednoduchá příprava teplé večeře. I při počítání kalorií se lze dobře najíst, někdy stačí jen nápad.


3.39x
25 min

Ingredience

4 kostkyfilé z tresky
1 lžičkaolivový olej
1 ksjarní cibulka
50 gklíčky baby mungo

podle chuti

sůl
citron
drcený kmín
mletá sladká paprika
koření na ryby

na ozdobu

1 ksrajče
klíčky baby mungo

Postup přípravy

Filé rozmrazíme, pokapeme šťávou vymačkanou z citronu (jen lehce) a nakrájíme na kousky. Zároveň si připravíme cibulku, kterou na koncích ořežeme, sloupneme vrchní slupku a nakrájíme na kolečka. Na pánvi si rozehřejeme lžičku olivového oleje, vhodíme cibulku a osmahneme. Posypeme drceným kmínem. Přidáme nakrájené rybí filé a zprudka orestujeme. Za občasného promíchání posypeme kořením na ryby a osolíme. Těsně před odstavením posypeme mletou paprikou a přidáme i hrst klíčků mungo. Tu pravou chvíli poznáme tak, že je šťáva z filé téměř vypečená. Filé s klíčky rozdělíme na talířky a na ozdobu můžeme použít rajče. To rozpůlíme, vydlabeme a naplníme klíčky. Podáváme s pečivem, ale hodí se i rýže.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Filé s klíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena