Plátky rybího filé pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme a necháme odležet.
Zatím si připravíme zeleninu. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme a utřeme se solí. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.
V kastrole rozpálíme olej. Filé obalíme v mouce a na oleji osmažíme dozlatova. Pak je vyjmeme a uložíme stranou. Do výpeku po filé vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme česnek a paprikové nudličky a lehce orestujeme. Přidáme protlak, podlijeme vývarem a zeleninu lehce podusíme. Hotovou omáčku podle chuti lehce osolíme a opepříme.
Nakonec vložíme zpátky do omáčky filé a jen prohřejeme.
Hotové filé po siciliánsku podáváme s vařenými brambory.