Filé na pórku s vejcem

Proč trávit hodiny času v kuchyni, když si dobré jídlo můžeme přichystat do 30-ti minut? Filé z tresky stačí dobře dochutit a jako přílohu si připravit volské oko zasypané sýrem.


4.06x
30 min
2×

Postup přípravy

Filé necháme rozmrazit. Větší kus pórku očistíme a nakrájíme na kolečka. Každou kostku potřeme z jedné strany speciální směsí hořčice s křenem a tutéž stranu posypeme tymiánem a kořením na ryby.

Na hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, vhodíme pórek a necháme ho "zatáhnout". Poté vložíme filé - okořeněnou stranou na dno. Necháme dusit, vzápětí posypeme i druhou stranu - tentokrát drceným pepřem a kořením na ryby. Po chvíli otočíme. Opakujeme několikrát, můžeme přisypat trochu koření i do výpeku, zejména tymián. Můžeme i znovu potřít hořčicí, řídíme se vlastní chutí. Chvíli podusíme , stačí 10 - 15 minut. Šťáva by měla být téměř vypečená.

Během přípravy filé, zvládneme přichystat i přílohu - vejce zasypaná sýrem. Na teflonovou pánev s trochou olivového oleje rozklepneme všechna vejce, posolíme, posypeme mletým pepřem a mletou paprikou. Necháme zatuhnout a těsně před dokončením posypeme strouhaným sýrem a nakrájeným camembertem. Necháme při mírném ohni roztát - přikryjeme pokličkou.

Filé na pórku servírujeme ihned, naporcujeme vejce i filé. Ozdobíme čerstvě nakrájeným pórkem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé na pórku s vejcem

Zpět na recept