Vaření.czReceptyFilé na paprice a bramborách

Filé na paprice a bramborách

Recept na filé ochucené cibulkou, paprikou a křenovou pastou. V závěru připravené rybí kostky krátce zapékáme na bramborách.


4.721x
75 min

Postup přípravy

Rybí filé necháme rozmrazit a každou kostku pokapeme citronovou šťávou. Kostky dobře osolíme, potřeme křenovou pastou a posypeme kořením na ryby. Necháme chvíli stát. Papriku a cibuli očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky. Půlku cibule na kostky, půlku na plátky. Část papriky si odložíme na pozdější ozdobení. Mezitím si připravíme brambory. Pořádně je očistíme, uvaříme i se slupkou v osolené vodě doměkka. Scedíme, oloupeme a nakrájíme podélně na půlky nebo čtvrtky. Vyšší plech vymažeme olejem, posypeme plátky cibule, poklademe brambory, které hustě posypeme kmínem a podle potřeby ještě osolíme. Necháme zapékat při vyšší teplotě. Občas promícháme. Teď přichází na řadu filety. Na pánvi (asi se lžící olivového oleje) osmažíme nejprve na kostičky nakrájenou cibuli s nudličkami papriky, po osmahnutí dozlatova přidáme kostky filé a zprudka osmahneme z obou stran. Během opékání znovu posypeme rybím kořením. Když nám maso zbělá, máme hotovo. Musí nám zbýt vypečená šťáva. K zapečeným bramborám přidáme filety a brambory pokapeme výpekem. Dalších 5 minut společně prohříváme v troubě. Déle ne, rybí maso by se vysušilo. Filé na paprice a bramborách podáváme ihned, na talíři doplníme čerstvou paprikou. Na dozdobení můžeme přidat trochu křenové pasty.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Filé na paprice a bramborách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena