Filé na kmínu s camembertem

Filé na přípravu jednoduché, přitom tak dobré!


3.86x
30 min

Postup přípravy

Filé z tresky (kostky) necháme rozmrazit. Po obou stranách posypeme solí, drceným kmínem a prsty zatlačíme. Takto připravené filé necháme chvíli stát.

Mezitím si dáme vařit oloupané a na plátky nakrájené brambory. Vaříme v osolené vodě do změknutí, scedíme a uchováváme v teple.

Filé vložíme na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje, opékáme spíše na mírném ohni, aby filé pustilo šťávu. Po krajích pánve vsypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, kterou posypeme celým kmínem. Postupně filé otáčíme, strany párkrát obměníme, aby nám "zbělalo" úplně celé. Na závěr dáme na každou kostku filé hrubší plátek sýru camembert, přikryjeme pokličkou a necháme roztát. Sýr nám ochutí i šťávu.

Na talíř dáme plátky brambor, porci rybího filé na kmínu a pokapeme vydušenou šťávou s cibulkou. Filé s camembertem ihned podáváme. Chutná výborně.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé na kmínu s camembertem

Zpět na recept