Fíkové cukroví

Toto cukroví je opravdu výtečné, přitom jednoduché. Doma se k němu pravidelně vracíme (nejen o Vánocích).


2.33x
30 min

Postup přípravy

Fíky, ořechy a perníčky pomeleme v mlýnku na maso na co nejjemněji. Ke směsi přidáme odvážený cukr, skořici a po troškách přiléváme rum tak, aby vzniklo těsto. Lepivost bohužel neovlivníme.

Těsto na fíkové cukroví zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odležet v lednici.

Těsto poté rozválíme na plát silný 4 - 5 mm, protože se lepí, lehce ho podsypáváme moučkovým cukrem. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary.

Fíkové cukroví podáváme jako sladké pohoštění při různých příležitostech. U nás doma chutná po celý rok, ale nejvíc samozřejmě o vánočních svátcích.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fíkové cukroví

Zpět na recept