Vaření.czReceptyFettuccine s telecím a grapefruitem

Fettuccine s telecím a grapefruitem

Těstoviny Fettuccine s medailonky z telecího masa a zajímavou omáčkou s příchutí grapefruitu.


2.37x
45 min

Ingredience

170 gmáslo
1 lžičkamajoránka
1 lžičkaoregano
450 gfettuccine
7 lžicolivový olej
50 mlsmetana ke šlehání
150 mlrybí vývar
50 mlgrapefruitová šťáva
450 gtelecí kýta
150 mlrůžový ocet

podle chuti

sůl

na ozdobu

čerstvé bylinky
12 kuličekčervený pepř
12 stroužkůrůžívý grapefruit

Postup přípravy

Fettuccine (středně široké nudle) uvaříme v mírně osolené vodě se lžící oleje zhruba 12 minut. Scedíme je, přeneseme na mísu nebo rozdělíme na talíře, pokapeme 2 lžícemi olivového oleje, posypeme oreganem (dobro-myslí) a majoránkou a udržujeme teplé. Plátky telecího masa mírně osolíme a opékáme 6 minut na pánvi na 50 g (4 lžících) másla a zbývajícím oleji. Hotové maso upravíme na těstoviny. Na pánev nalijeme ocet a rybí vývar a prudce vaříme, až se objem zmenší na třetinu. Přilijeme grapefruitovou šťávu a smetanu a omáčku povaříme 4 minuty. Nakonec zašleháme do omáčky zbývající máslo. Omáčku nalijeme okolo masa, pokrm ozdobíme a podáváme. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fettuccine s telecím a grapefruitem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena