Fettuccine (středně široké nudle) uvaříme v mírně osolené vodě se lžící oleje zhruba 12 minut. Scedíme je, přeneseme na mísu nebo rozdělíme na talíře, pokapeme 2 lžícemi olivového oleje, posypeme oreganem (dobro-myslí) a majoránkou a udržujeme teplé.
Plátky telecího masa mírně osolíme a opékáme 6 minut na pánvi na 50 g
(4 lžících) másla a zbývajícím oleji. Hotové maso upravíme na těstoviny.
Na pánev nalijeme ocet a rybí vývar a prudce vaříme, až se objem zmenší na třetinu. Přilijeme grapefruitovou šťávu a smetanu a omáčku povaříme 4 minuty. Nakonec zašleháme do omáčky zbývající máslo.
Omáčku nalijeme okolo masa, pokrm ozdobíme a podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART