Výborný a jednoduchý recept na velice známé Ferrero rocher.
Hodnocení
4.5
/ 5 (33x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Poleva
Čokoláda200 g
Těsto
Tatranka4 ks
Nutella5 lžic
Podle potřeby
Lískové oříšky400 g
Postup přípravy
Do misky najemno nastrouháme oříškové nebo čokoládové tatranky.
Přidáme mírně rozehřátou nutellu a 60 g najemno nasekaných lískových oříšků. Pokud bude směs řídká, můžeme přidat ještě další oříšky.
Těsto dáme vychladit asi na 60 - 90 minut. Kuličky se budou lépe tvořit.
Odpočinuté a vychlazené těsto vyjmeme z lednice a tvoříme kuličky. Ty děláme co nejrychleji. Teplé těsto se pak lepí.
Kuličky obalíme v sekaných oříšcích. Kuličky Ferrero rocher s nutelou dáme opět vychladit do lednice. Pro mlsnější jazýčky můžeme roztopit čokoládu a kuličky v ní obalit.