Fenykl v rajčatové omáčce

Recept na velmi netradiční salát.


5.02x
45 min

Ingredience

4 ksfenykl
1 lžíceprovensálské bylinky v oleji

omáčka

sůl
3 ksrajče
2 lžíceolivový olej
2 lžícesójová omáčka
mletý černý pepř

na ozdobu

1 lžícesezamové semínko

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Hlízy fenyklu omyjeme, zelené stvoly ořežeme a odložíme stranou. Hlízy podélně rozkrojíme na poloviny.

Čtyři kousky alobalu potřeme na lesklé straně provensálským olejem. Na každý alobal položíme 2 kousky fenyklu řeznou plochou dolů a pevně zabalíme. Pečeme na střední příčce při 180 °C asi 20 minut.

Mezitím přelijeme rajčata vroucí vodou a oloupeme slupku. Dužinu z rajčat a stvoly fenyklu nasekáme najemno. Vmícháme olej a rajčatovou omáčku podle chuti ochutíme solí, sojovou omáčkou a pepřem.

Fenykl vyjmeme z alobalu, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do omáčky, posypeme sezamovými semínky a necháme krátce odležet.

Fenykl v rajčatové omáčce pak podáváme.
user-icon

autor Neobee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fenykl v rajčatové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena