Fazolový hrnec s žampiony

Pro milovníky fazolí přinášíme recept na pečené fazole v hrnci. Lehce italský způsob.


4.316x
60 min
1×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Žampiony rozčtvrtíme.

V hrnci vhodném do trouby rozehřejeme olej a vsypeme mrkev. Jakmile je osmahnutá, vmícháme cibuli a celer. Společně dále restujeme, až je cibule zlatavá. Pak vsypeme žampiony a ještě asi 3 minuty restujeme. Vlijeme fazole a rajčata přidáme taky bobkový list a protlak. Směs lehce osolíme a opepříme. Pokud máte rádi pikantní, může se přidat i chilli koření nebo přímo chilli paprička. Směs asi 5 minut podusíme.

Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme do ní nepřikrytý fazolový hrnec. Fazolový hrnec s žampiony pečeme asi 30 minut.

Fazolový hrnec s žampiony podáváme s čerstvým pečivem. Můžeme jej doplnit masem. Buď můžeme zvolit párky, grilované maso nebo třeba pečené koleno.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolový hrnec s žampiony

Zpět na recept