Recept na guláš s uzeninou je chutný a snadný na přípravu. Zkusit můžeme i vegetariánskou variantu.
Hodnocení
4.4
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl2 lžičky
Mletá sladká paprika
Mletý černý pepř
Ostatní
Cibule1 ks
Fazole1 balíček
Kabanos50 dkg
Hladká mouka 4 lžíce
Zeleninové lečo1 konzerva
Postup přípravy
Fazole uvaříme doměkka. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Kabanos nebo jinou uzeninu nakrájíme na kostky.
Do hrnce dáme rozehřát olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme mletou papriku, kabanos a opečeme. Potom dáme lečo a fazole i s vodou, ve které jsme ji vařili.
Guláš přivedeme k varu a zahustíme směsí z vody a hladké mouky.
Fazolový guláš osolíme a opepříme podle chuti. Už jen krátce povaříme. Fazolový guláš s lečem podáváme podle chuti s čerstvým pečivem. Guláš může být i vegetariánský, pokud vynecháme kabanos.