Barevné fazole necháme nejlépe přes noc namočené. Druhý den fazole propláchneme a vyměníme vodu. Kousek másla rozpustíme na plotně a s moukou si připravíme zásmažku. Přilijeme zeleninový vývar, rychle mícháme a přidáme fazole. Při mírné teplotě vaříme a nezapomínáme míchat. K napůl uvařeným fazolím přidáme oloupané a nadrobno nakrájené brambory a vaříme do změknutí. Tyčovým mixérem krátce mixujeme tak, aby zůstaly některé fazole i brambory v celku. Na závěr polévku metličkou promícháme se smetanou, krátce provaříme a odstavíme. Fazolovo-bramborovou polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Ocet dáváme, až když polévku podáváme teplou v talíři. Fazolovo-bramborovou polévku dochutíme necelou lžící octa, promícháme a vychutnáváme.
Polévka je grunt: Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem
Přinesli jste si z lesa košík nasbíraných hub? Milujete kromě houbové smaženice také houbové polévky? Potom zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou a čerstvými hříbky. Je výborná!

Autor:Samman
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena