Fazolové lusky v omáčce

Kdo nemá rád fazolové lusky, tak ať zkusí tuto variantu. Je opravdu dobrá!


3.2105x
20 min
2×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Fazolové lusky nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a utřeme. Česnek ale také můžeme vynechat.

Na másle zpěníme cibuli. Přidáme fazolové lusky a necháme je osmahnout. Pak přidáme rajčata (šťávu s jadérky nemusíme) a česnek. Směs osolíme a okořeníme tymiánem podle chuti.

Fazolky dusíme, dokud změknou. Pak je zahustíme kysanou smetanou s trochou mouky. Místo smetany můžeme použít i jogurt.

Vhodnou přílohou jsou noky.
user-icon

autor hastroska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolové lusky v omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy