Fazolové kuličky k rajské omáčce

Recept na moc dobré veganské jídlo. A protože ve směsi nejsou vejce, dá se recept použít bez další tepelné úpravy na vynikající pomazánku - stačí hmotu víc rozmixovat.


0.00x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžícekečup
1 ksmrkev
1 lžícegrilovací koření
3 lžícehrubá mouka
2 ksčervená řepa
3 lžícecizrnová mouka
1 hrnektmavé fazole
2 lžičkygaram masala
2 lžícetamari

na obalení

hrubá mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Den dopředu si namočíme fazole. Druhý den fazole scedíme, dáme do čisté vody a uvaříme doměkka. Na recept potřebujeme jeden hrnek už uvařených fazolí i s vodou, ve které se vařily.

Očistíme si zeleninu (kromě červené řepy). Červenou řepu jen opláchneme a krájíme i se slupkou. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobné kousky. V malém kastrolku uvaříme červenou řepu pokrájenou na menší kousky. Když jsou uvařeny fazole, přimícháme vařenou řepu a rozmixujeme tak, aby ve směsi zůstaly hrubší kousky. Do tohoto základu přidáme mrkev, cibuli, všechno koření, prolisovaný česnek, mouky, kečup nebo cikánskou směs a hořčici.

Z fazolové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hrubé mouce a smažíme z obou stran na pánvi s trochou rozpáleného oleje.

Fazolové kuličky jsou vynikající k rajské omáčce.

Tip: Hmoty bylo poněkud moc, tak jsem část víc rozmixovala, rázem byla na světě výborná pomazánka bez další tepelné či jiné úpravy.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolové kuličky k rajské omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná