Fazolová polévka z tlakového hrnce

Rychlý recept na fazolovou polévku s uzeninou.


4.58x
60 min
1×

Postup přípravy

Tmavé fazole necháme přes noc namočené ve vodě, aby nabobtnaly.

Druhý den dáme fazole do tlakového hrnce. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule, kostku masoxu, celý pepř, nové koření a zalijeme vodou. Vaříme asi půl hodiny, než fazole změknou. Pokud je to málo, tak je povaříme déle.

Zatím si připravíme světlou jíšku z druhé poloviny najemno nakrájené cibule, osmažené na sádle. Přidáme mouku a osmažíme dozlatova. Jíšku rozmícháme ve vodě z fazolí a přidáme zpět do hrnce. Přidáme majoránku a na kostičky nakrájenou uzeninu a polévku podle chuti osolíme. Fazolovou polévku z tlakového hrnce ještě asi 15 minut povaříme a máme hotovo.

Fazolovou polévku z tlakového hrnce podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor degres


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolová polévka z tlakového hrnce

Zpět na recept