Fazolová polévka s uzeným

Obyčejná fazolová polévka s kořením a uzeným masem.


3.485x
120 min
7×

Postup přípravy

Den předem namočíme fazole.

Druhý den můžeme fazole vařit v té samé vodě, ale nemusíme. Přidáme koření kromě soli!

Fazole vaříme zhruba 30 minut. Zatím si nakrájíme uzené maso. Po 30 minutách přidáme nakrájené uzené nebo uzené kosti. Vaříme asi 1 - 1,5 hodiny, dokud nejsou fazole měkké.

Před dovařením přidáme jíšku(nemusí být), dochutíme solí, podravkou a přidáme 1-2 stroužky česneku. Můžeme podle chuti dochutit i octem.

Hotovou fazolovou polévku můžeme ihned podávat.
user-icon

autor Lucienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolová polévka s uzeným

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.