Fazolová polévka s masem výborně zasytí. Chutná skvěle jako večeře třeba s chlebem. Nejlepší je druhý den, až se odleží.
Hodnocení
4.7
/ 5 (12x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Česnek2-4 stroužky
Ocet1 lžíce
Brambory2 ks
Cibule1-2 ks
Klobása2 ks
Bobkový list1-2 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Vepřové maso2 plátky
Smetana na vaření1 kelímek
Bujón2 kostky
Barevné fazole2 hrnky
Podle chuti
Sůl
Podravka
Mletý pepř
Mletá sladká paprika
Celý černý pepř
Podle potřeby
Máslo
Postup přípravy
Fazole namočíme do vody asi 2 - 3 hodiny před vařením. Pak vodu slijeme, zalijeme novou a dáme vařit. Přidáme bobkový list, podravku, celé koření, špetku pepře a vaříme fazoli do poloměkka.
Připravíme si masový vývar. Nadrobno nakrájenou cibuli opražíme dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a na kostičky nakrájené vepřové maso. Prudce vše osmažíme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme, až je maso téměř měkké.
Do fazolí přidáme nakrájené brambory a obsah pánve. Podle potřeby ochutíme podravkou nebo solí, kořením a sladkou paprikou. Po změknutí všeho v kastrolu přidáme nakrájenou klobásku a povaříme asi 10 minut.
Nakonec pomalu přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvrdlali 2 lžíce hladké mouky. Polévku necháme provařit, přidáme ocet a kousek másla.
Fazolovou polévku s masem podáváme z chlebem nebo bílým pečivem.