Fazolová polévka s masem

Vynikající krémová polévka.


4.611x
45 min
2×

Postup přípravy

Fazole namočíme do vody asi 2 - 3 hodiny před vařením. Pak vodu slijeme, zalijeme novou a dáme vařit. Přidáme bobkový list, podravku, celé koření, špetku pepře a vaříme fazoli do poloměkka.

Připravíme si masový vývar. Nadrobno nakrájenou cibuli opražíme dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a na kostičky nakrájené vepřové maso. Prudce vše osmažíme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme, až je maso téměř měkké.
Do fazolí přidáme nakrájené brambory a obsah pánve. Podle potřeby ochutíme podravkou nebo solí, kořením a sladkou paprikou. Po změknutí všeho v kastrolu přidáme nakrájenou klobásku a povaříme asi 10 minut. Nakonec pomalu přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvrdlali 2 lžíce hladké mouky. Polévku necháme provařit, přidáme ocet a kousek másla.

Fazolovou polévku s masem podáváme z chlebem nebo bílým pečivem a nejlepší je druhý den, až se odleží.
user-icon

autor Radowan79


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolová polévka s masem

Zpět na recept