Fazolová polévka s masem

Vynikající krémová polévka.


4.611x
45 min
2×

Ingredience

2-4 stroužkyčesnek
1 lžíceocet
2 ksbrambory
1-2 kscibule
2 ksklobása
1-2 ksbobkový list
2 lžícehladká mouka
2 plátkyvepřové maso
1 kelímeksmetana na vaření
2 kostkybujón
2 hrnkybarevné fazole

podle chuti

sůl
podravka
mletý pepř
mletá sladká paprika
celý černý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Fazole namočíme do vody asi 2 - 3 hodiny před vařením. Pak vodu slijeme, zalijeme novou a dáme vařit. Přidáme bobkový list, podravku, celé koření, špetku pepře a vaříme fazoli do poloměkka. Připravíme si masový vývar. Nadrobno nakrájenou cibuli opražíme dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a na kostičky nakrájené vepřové maso. Prudce vše osmažíme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme, až je maso téměř měkké. Do fazolí přidáme nakrájené brambory a obsah pánve. Podle potřeby ochutíme podravkou nebo solí, kořením a sladkou paprikou. Po změknutí všeho v kastrolu přidáme nakrájenou klobásku a povaříme asi 10 minut. Nakonec pomalu přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvrdlali 2 lžíce hladké mouky. Polévku necháme provařit, přidáme ocet a kousek másla. Fazolovou polévku s masem podáváme z chlebem nebo bílým pečivem a nejlepší je druhý den, až se odleží.
user-icon

autor Radowan79

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fazolová polévka s masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena