Fazolky se smetanou nakyselo

Fazolky se smetanou na kyselo si mohou připravit vegetariáni, ale i milovníci masa.


4.388x
30 min
8×

Postup přípravy

Fazolové lusky scedíme a necháme okapat. Pak je nakrájíme na větší kousky, záleží na velikosti lusků.

Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Osmažíme ji na másle téměř dozlatova.
Když začne cibule tmavnout, zaprášíme ji hladkou moukou a necháme usmažit růžovou jíšku.

K horké jíšce, za stalého míchání, přiléváme studené mléko a pak i smetanu. Stále mícháme a přivedeme k varu. Krátce povaříme. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka. Pak přidáme pokrájené fazolové lusky, podle chuti osolíme, opepříme a ještě chvíli vaříme.
Nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou, případně octem nebo lákem z fazolek. Můžeme přidat i špetku cukru, záleží na chuti.

Fazolky se smetanou můžeme podávat bez masa s uvařenými brambory. Pokud je budeme servírovat s masem, doporučuji usmažené maso kuřecí, ale i uvařené hovězí maso.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolky se smetanou nakyselo

Zpět na recept