Fazolková polévka s uzeným masem

Velmi sytá polévka, s kouskem tmavého pečiva nahradí hlavní chod.


4.636x
35 min
1×

Postup přípravy

Uzený bůček si nakrájíme na malé kousky, fazolové lusky omyjeme a také překrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme uzené maso a opékáme skoro dozlatova. Pak přihodíme cibuli, společně chvíli smažíme. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a zasypeme moukou. Osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme kostku vývaru, brambory, fazolky, osolíme, přidáme kmín a vaříme mírným varem, až zelenina změkne. Poté fazolkovou polévku zalijeme smetanou, přidáme pepř, majoránku a nakonec sekané bylinky.

Fazolkovou polévku s uzeným masem podáváme teplou.
user-icon

autor angel 666


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolková polévka s uzeným masem

Zpět na recept