Vaření.czReceptyFazolková polévka s uzeným masem

Fazolková polévka s uzeným masem

Velmi sytá polévka, s kouskem tmavého pečiva nahradí hlavní chod.


4.636x
35 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
sůl
2-3 ksbrambory
majoránka
1 kscibule
150 mlsmetana
pažitka
1-2 lžícehladká mouka
mletý bílý pepř
1 kostkazeleninový vývar
mletý kmín
400 gzelené fazolky
350 guzený bok

Postup přípravy

Uzený bůček si nakrájíme na malé kousky, fazolové lusky omyjeme a také překrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme uzené maso a opékáme skoro dozlatova. Pak přihodíme cibuli, společně chvíli smažíme. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a zasypeme moukou. Osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme kostku vývaru, brambory, fazolky, osolíme, přidáme kmín a vaříme mírným varem, až zelenina změkne. Poté fazolkovou polévku zalijeme smetanou, přidáme pepř, majoránku a nakonec sekané bylinky. Fazolkovou polévku s uzeným masem podáváme teplou.
user-icon

autor angel 666

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fazolková polévka s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena