Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Zelené fazolové lusky očistíme, zbavíme stopek a omyjeme. Překrojíme na půlky. Můžeme také použít mražené fazolové lusky. Kopr omyjeme a nasekáme nadrobno.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, vložíme fazolové lusky, podlijeme 2 lžícemi vody, přisolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme doměkka.
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Nyní asi jednu třetinu brambor z hrnce vyjmeme a odložíme stranou. Zbytek brambor opět přivedeme k varu, vložíme zeleninový bujon a krátce povaříme. Ponorným mixérem rozdrtíme brambory na kaši. Tím se polévka zahustí. Přilijeme mléko, přidáme dušené fazolky, usekaný kopr a vše necháme přejít varem.
Na talíře vložíme odložené brambory, které přelijeme fazolkovou polévkou.
Podle chuti můžeme fazolkovou polévku s koprem ještě přikyselit.