Fazole zapečené s cibulí

Fazolový hrnec plný paprikové cibule.


2.9849x
30 min

Postup přípravy

Bílé fazole, které se nazývají tetovské, den předem namočíme. Když nabobtnají, uvedeme je v téže vodě do varu, pak je scedíme, zalijeme čerstvou horkou vodou a uvaříme doměkka. Pak vodu scedíme a použijeme na polévku, fazole osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na 2 dl oleje ji osmahneme dozlatova. Ppak ji osolíme, opepříme a opaprikujeme. Kameninovou nádobu (nebo zapékací mísu) vymažeme olejem a skládáme do ní střídavě vrstvy fazolí a cibule. Každou vrstvu cibule přitom zaléváme olejem. Dole i nahoře jsou fazole. Nahoru zase přijde olej. Nádobu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut při 220 °C.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fazole zapečené s cibulí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena