Vaření.czReceptyFazole v tomatě s dušeným moravským zelím

Fazole v tomatě s dušeným moravským zelím

Podle pořekadla hlad je nejlepší kuchař jsem zkombinovala tuto neuvěřitelnou kombinaci a vyšlo z toho něco nejen unikátního, ale i velmi chuťově zajímavého a hlavně rychlého.


3.97x
25 min
1×

Ingredience

4 lžíceolej
1 špetkasůl
1 lžičkakari
2 lžícecukr krupice
1 špetkamletý pepř
hladká mouka
1 ksvětší cibule
mletý zázvor
1 plechovkabílé fazole v tomatové omáčce
1 sklenicesterilované sladkokyselé zelí

podle potřeby

voda

příloha

1 ksbramborový knedlík

Postup přípravy

Fazole v tomatě z plechovky vyndáme do kastrolku, na kterém jsme připravili tzv. čóns, tj. koření rozvinuté na tuku - užila jsem kari, mletý pepř a zázvor, lehce podlijeme horkou vodou a podusíme. Stejně tak na osmažené cibulce podusíme sterilované sladkokyselé zelí, též lehce podlijeme, přisladíme a nakonec po vydušení šťávy lehce zasypeme hladkou moukou a krátce ještě povaříme. Fazole v tomatě naostro s dušeným moravským zelím doplníme bramborovým knedlíkem buď jen koupeným polotovarem a nakrájeným, může být i připravený ze sáčku. Podáváme jako klasiku vepřo-knedlo-zelo, jen jsou místo toho "vepřo" ty fazole naostro. Dá se doplnit i na plátky nakrájeným uzeným tofu, napařeným současně s knedlíky a osmaženou na kolečka nakrájenou cibulkou posypanou na dušeném zelí. Chuťové buňky budou po tomto jídle přímo omámené. Fotku jsem nestihla udělat, protože jsem to hned všechno snědla, ale bylo to pěkné i na pohled.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fazole v tomatě s dušeným moravským zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena