Fazole v tomatě s dušeným moravským zelím

Podle pořekadla hlad je nejlepší kuchař jsem zkombinovala tuto neuvěřitelnou kombinaci a vyšlo z toho něco nejen unikátního, ale i velmi chuťově zajímavého a hlavně rychlého.


3.97x
25 min
1×

Postup přípravy

Fazole v tomatě z plechovky vyndáme do kastrolku, na kterém jsme připravili tzv. čóns, tj. koření rozvinuté na tuku - užila jsem kari, mletý pepř a zázvor, lehce podlijeme horkou vodou a podusíme.

Stejně tak na osmažené cibulce podusíme sterilované sladkokyselé zelí, též lehce podlijeme, přisladíme a nakonec po vydušení šťávy lehce zasypeme hladkou moukou a krátce ještě povaříme.

Fazole v tomatě naostro s dušeným moravským zelím doplníme bramborovým knedlíkem buď jen koupeným polotovarem a nakrájeným, může být i připravený ze sáčku.
Podáváme jako klasiku vepřo-knedlo-zelo, jen jsou místo toho "vepřo" ty fazole naostro. Dá se doplnit i na plátky nakrájeným uzeným tofu, napařeným současně s knedlíky a osmaženou na kolečka nakrájenou cibulkou posypanou na dušeném zelí.

Chuťové buňky budou po tomto jídle přímo omámené. Fotku jsem nestihla udělat, protože jsem to hned všechno snědla, ale bylo to pěkné i na pohled.
user-icon

autor Majhan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazole v tomatě s dušeným moravským zelím

Zpět na recept