Fazole s uzeným

Fazole s uzeným a chlebem jsou syté a zdravé jídlo.


4.731x
30 min
5×

Ingredience

0.5 kgfazole bílé
1 kshustá zakysaná smetana

podle chuti

3 špetkysůl
5 lžicocet
10 kspepř celý
5 ksbobkový list
5 ksnové koření

Postup přípravy

Fazole namočíme předem alespoň 4 hodiny. Namočené fazole dáme vařit, přidáme bobkový list, pepř celý, nové koření a uzené maso nakrájené na malé kostičky. V tlakovém hrnci vaříme cca 30 minut. Před koncem vaření si připravíme světlou jíšku z hladké mouky a oleje. Rozpálíme olej a přisypeme hladkou mouku. Když začne chytat zlatavou barvu odstavíme ji z plotny. Otevřeme tlakový hrnec a začneme zamíchávat hotovou jíšku. Pokud by fazole byly stále řídké musíme přidat další jíšku. Nakonec ještě chvíli povaříme. Vypneme sporák a k fazolím přidáme zakysanou smetanu - dále už nevaříme a odstavíme z plotny. Dochutíme solí a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fazole s uzeným

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena