Fazole s uzeným masem

Recept na fazole s uzeným masem původem ze Srbska.


4.124x
45 min
1×

Postup přípravy

Předem si uvaříme fazole a uzené maso. Může být plec, bůček nebo žebírka. Uvařené fazole scedíme a do vody po fazolích vlijeme 1/4 litru vývaru z uzeného masa.

Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a uděláme světlo jíšku. Do půl litru dáme rajčatový protlak, cukr, zalijeme bílým vínem a promícháme. Světlou jíšku rozředíme horkým vývarem z fazolí, rozšleháme do hustší omáčky. Přidáme rozředěný rajský protlak a necháme přejít do varu. Přidáme vařené fazole, uzené maso nakrájené na větší kousky, oregano a bazalku podle chuti. Fazole s uzeným masem dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí.

Hotové fazole s uzeným masem podáváme s chlebem.
user-icon

autor Šaňomach


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazole s uzeným masem

Zpět na recept